A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дашівський ліцей Дашівської селищної ради

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ

Дата: від до Скинути

З Україною в серці

Україна – це надзвичайно красива, обдарована багатствами природи, незалежна держава, що знаходиться в самому серці Європи й має неймовірно велику історичну та культурну спадщину. Дуже приємно, що в цей непростий час учням нашого ліцею хочеться дізнатися про нашу Батьківщину ще більше. Так, учні 8 А класу під керівництвом вчителя історії Бурлаченко Аліни Віталіївни взяли участь у Всеукраїнському дистанційному конкурсі "З Україною в серці", де ІІІ місце здобули Бачило Анастасія та Кухар Ангеліна. Щиро вітаємо Анастасію та Ангеліну з перемогою, бажаємо подальших творчих успіхів, бажання вчитися та розвиватися!

19:37 23.01.2024

Акція "Ланцюг єдності"

22 січня Україна відзначає День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).Соборність – це ключовий аспект усвідомлення українцями заходу України та Наддніпрянщини того, що вони мають спільну ідентичність, мову, культуру, історію та політичні традиції. “Тоді наш народ зрозумів, що не зважаючи на те, під контролем яких держав ми перебуваємо та на яких територіях, ми є один народ – українці”, – наголосив Василь Дяків.Вітаємо вас із цим святом. Нехай кожен із нас збереже силу духу, бадьорість та оптимізм, і в кожній родині буде мир і спокій, любов і взаєморозуміння. Віримо в майбутнє рідної країни! Нехай любов до рідного краю об’єднує нас, допомагає йти до перемоги й процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України. Добробуту та миру!

19:35 22.01.2024

День Соборності України

ВОНА - НАШ СКАРБ І НАША МРІЯ : СОБОРНА, ВІЛЬНА УКРАЇНА!22 січня 1919 року - день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, увійшов до національного календаря як знаменна подія -День Соборності України.Соборність - це не лише об'єднання та пам'ять про події і подвиги минулого, а й потреба об'єднання, згуртованості та допомоги заради майбутнього, як на полі бою так і в тилу. Соборність - це результат тривалої боротьби нашого народу за свободу незалежність і цілісність.Єднаймося! Під такими гаслами були проведені години спілкування та години памяті у Дашівському ліцеї серед учнів 10-11 кл. вчителем історії Поліщук К.О. Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму, окремих районів Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжчини.Тримаємо стрій всією країною! Україна соборна. Наша єдність – наша зброя!

19:32 22.01.2024

Переможці Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів "Моя Україно!"

Щиро вітаємо переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу юних фото аматорів «Моя Україно!»: Бачило Дашу, ученицю 10 класу та Мостового Максима, учня 5-А класу.Пишаємося своїми учнями! Так тримати!

20:07 29.12.2023

"Смілива гривня"

Благодійна акція "Смілива гривня" – це благодійна ініціатива зі збору монет, мета якої об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги українській армії.Цьогоріч 4,3 мільйона гривень монетами зібрано учасниками акції на допомогу Збройним Силам України. Збір монет на потреби оборони тривав по всій Україні упродовж понад трьох місяців – з 04 вересня до 8 грудня 2023 року.В акції взяли участь більше 2,5 тис навчальних закладів з усіх куточків України, навіть з окупованих територій і одним із них став наш ліцей.Наближаємо перемогу разом!

14:37 16.12.2023

День української хустки

7 грудня 2019 року вперше в Україні відзначається Всесвітній день української хустки. З цієї нагоди в усіх закладах освіти стартують флешмоби. Проводяться вечори і класні години, присвячені українському національному аксесуару, який зберігає в собі старовинні традиції. Вперше проведений флешмоб став міжнародним. До ініціативи приєдналися понад мільйон людей з 20-и країн світу: Греції, США, Польщі, Італії, Канади, Польщі, Білорусі, Грузії, Литви. Ізраїлю.До цієї прекрасної традиції долучається сьогодні і Дашівський ліцей Дашівської селищної ради.Сьогодні яскраві хустки дедалі частіше можна побачити на вулицях українських міст. Представниці слабкої половини суспільства, одягнені у колоритний головний убір, виглядають доволі оригінально. Ексклюзивність хустинки завоювала прихильність жінок, дівчат і маленьких леді. Їх колись носили бабусі, а тепер хустки почали одягати на свята, дарувати на народження і передавати у спадок.Невід'ємна частина української завоювала своєю привабливістю серця дизайнерів всього світу. культури стала світовим трендом модниць і запалила любов.

14:23 07.12.2023

Дякуємо Захисникам України!

6 грудня – День Збройних Сил.Слава воїнам України !Ви -сила , гордість і велич країни!Ви - захист нашої історії,Свободи рідної землі, життя й гармонії.Хай Всесвіт вас оберігаєІ сила роду захищає.Захисники України низький вам уклін і велика подяка!

14:20 06.12.2023

День волонтера

В Україні та світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Зустріч з волонтером цього дня планувалась заздалегідь і представником волонтерства мав бути Влад Поліщук. Нажаль "злий фатум" розпорядився по своєму, але наперекір всьому зустріч з Владом та його командою "Дашівський волонтерський рух" відбулася та передано черговий вантаж.Щиро вітаємо всіх причетних з Міжнародним днем волонтера! Завдяки вам і ЗСУ Україна непереможна. Нація волонтерів, сміливих воїнів і героїв – це про Україну і саме тому українці – непереможні. Працюємо та наближаємо нашу перемогу разом!P.S. Влад Поліщук , дякуємо за все те, що ти зробив і за те, що не встиг зробити! Найкращий волонтер! Ми пам'ятаємо...

20:17 05.12.2023

Участь в обласному військово - патріотичному фестивалі "Defenders Autumn Fest"

Сьогодні був неймовірний день, насичений подіями та позитивними емоціями. Старшокласники Дашівського ліцею відвідали обласний військово - патріотичний фестиваль "Defenders Autumn Fest", приурочений Дню захисника та захисниці України.Дякуємо організаторам за цікавий і змістовний захід та ЗСУ за можливість бути його учасниками!

13:55 27.10.2023

Восьмий обласний Форуму українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді "Ми-Українці»

Сьогодні учні 10 класу Дашівського ліцею Косенко Артем та Бачило Даша стали учасниками восьмого обласного Форуму українських патріотичних справ дітей та учнівської молоді "Ми-Українці».Вступна частина заходу розпочалася Гімном України, хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблих захисників, завдяки яким ми маємо можливість працювати та відвідувати подібні заходи. Лариса Страшевська від імені голови Департаменту гуманітарної політики привітала учасників та побажала плідної праці. Приємною несподіванкою стало нагородження керівників-наставників грамотами за вагомий внесок у патріотичне виховання учнівської молоді від голови Наглядово-кординаційної ради ГО та волонтерів Олени Верлан-Кульшенко. Після вступної частини всі учасники форуму пішли працювати на свої локації. Артем доповідав на секції "Гра "Джура", як системна форма комплексної роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді: державницький і патріотичний аспекти", та зі своєю роботою впорався на "відмінно", адже хто, як не справжій "джурівець", що пережив всі емоції та хвилювання може краще розповісти про гру. Даша працювала на секції "Роль учнівського самоврядування в організації національно-патріотичного виховання у закладах освіти, як невід'ємного компоненту демократизації шкільного життя". Керівники-наставники в цей час працювали з психологами з обласного "Центру психології".Дякуємо усім учасникам за свідоме та відповідальне ставлення до тем патріотизму, волонтерства, самореалізації себе в майбутньому з підгрунттям сучасної ситуації в країні, організаторам за сьогоднішні позитивні емоції. З такою свідомою та патріотично налаштованою молоддю все буде Україна!

13:48 26.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора